Storleksguide| YouMeFashion.se


Vi har två olika guider, en för fast storlek där vi behöver ha tre st mått och en för skräddarsydda klänningar där vi behöver ha sju st mått.

Olika klänningar har olika storleksguider, på varje produkt sida finns den aktuella storleksguiden som gäller för just den klänningen. Du kan antingen beställa fasta storlekar eller så kan vi skräddarsy efter dina behov. Måtten för skräddarsydda klänningar fyller du i kundvagnen.
När du mäter, undvik att hålla måttbandet för hårt, det ska kännas bekvämt. 
Tänk på att även om du beställer en klänning enl. stoleksguidens mått kan det bli aktuellt att behöva anlita en skräddare för att sy in klänningen. Om du ligger mittimellan något mått så välj den större storleken. +- 2 cm åt båda hållen är dock helt ok felmarginal.

Kontakta gärna oss om du har några frågor info@youmefashion.se


För Fast storlek mät dig enl. nedan.

Storleksguide


A)Bystvidd:Mät runt kroppen där bysten är som störst. Måttbandet får inte vara för hårt åtdraget, men heller inte hänga för löst (ska du ha bh under mäter du med bh på)
  
B)Midjemått:Mät med måttbandet runt midjan där den är som smalast. Dra inte åt med måttbandet, och håll det helt rakt/. Håll inte andan medan du mäter, och mät inte direkt efter en större måltid.
 
  C)Höftmått: (Stussmått)
Stå med fötterna tillsammans och mät runt den fylligaste delen på dina höfter, ca 20 cm under midjan.


Om du ska måttbeställa en klänning behöver vi fler mått, mät dig enl. nedan.
Storlekguide för skräddarsydda balklänningar.A)Överbyst: Mät dig dig precis ovanför byst som på bilden

B)Bystvidd:Mät runt kroppen där bysten är som störst. Måttbandet får inte vara för hårt åtdraget, men heller inte hänga för löst (ska du ha bh under mäter du med bh på) 
C)Underbyst: Mät dig precis under byst.

 D)Midjemått:Mät med måttbandet runt midjan där den är som smalast. Dra inte åt med måttbandet, och håll det helt rakt/. Håll inte andan medan du mäter, och mät inte direkt efter en större måltid.

E)Höftmått: (Stussmått)
Stå med fötterna tillsammans och mät runt den fylligaste delen på dina höfter, ca 20 cm under midjan
 
F)Från axeln till mitten av byst.  
 
G)Längd från axel till hälen - detta mått bestämmer klänningens längd:
Mät från axeln och ned till hälen
(Ska du ha högklackat och vill att klänningen når ner till marken lägger du till klackens längd på G mått.
(Beställer du en kort klänning ska du istället ange längd på vart du vill att klänningen skall sluta mätt från axel och ner.)